Latest News

Opremanjem modernog pogona pokrenuta je nova djelatnost, uz godišnji kapacitet izrade 5000 elektroormara


Proizvodni pogon koji predstavlja industriju 4.0, a omogućava smanjenje troškova s dobavljačima, poštivanje rokova, standardizaciju proizvodnje, kontrolu kvalitete i edukaciju zaposlenika. Sve to comcross croatia ostvaruje novim projektom, uz kojega je ova telekomunikacijska i električarska tvrtka iz Osijeka u svoje poslovanje uspješno uvela i gotovo linijsku proizvodnju elektrokomunikacijskih ormara. Naime, uvođenjem nove djelatnosti comcross otvara nova radna mjesta u proizvodnom pogonu, a uz mogućnost proizvodnje i do 15 elektroormara dnevno, godišnje imaju priliku proizvesti gotovo 5000 elektroormara za osobne potrebe, ali i za razne klijente koji su već pokazali interes za ovim proizvodom. Proizvodnjom elektroormara, comcross je obogatio asortiman svojih usluga, koje se odnose na tehničku zaštitu, laboratorij za ispitivanje, mjerenje i analizu električnih instalacija, montažu solarnih elektrana te izgradnju i održavanje telekomunikacijskih mreža.

Automatizacija i ušteda vremena

Do projekta je došlo povezivanjem našeg posla i potreba, budući da srž našeg poslovanja čine telekomunikacije, odnosno izgradnja, projektiranje i održavanje telekomunikacijskih sustava. U suradnji s našim partnerima iz tvrtke Rittal, koji rade na projektiranju tvornica, osmislili smo proizvodni pogon za elektroormare koje ćemo koristiti i na mobilnim lokacijama. Sve je prilično automatizirano, jer jedan inženjer prosljeđuje nacrte na sve strojeve, koji svaki znaju svoj dio posla, baš poput zaposlenika koji će kroz ovaj projekt biti obučeni za korištenje nove tehnologije – ističe Slobodan Ribić, direktor tvrtke comcross croatia, koja je u svom sjedištu u Eko-industrijskoj zoni Nemetin, pokraj proizvodnog pogona, već pokrenula i trening centar.

Proizvodnju počinjemo projektiranjem prema željama klijenata, nakon čega slijedi izrada 3D modela, te CNC mehanička obrada kućišta i temeljne ploče, kako bi se stvorio prostor za kabelske uvodnice, tipkala i senzore. Rezanje svih potrebnih elemenata je automatizirano i precizno, a ožičenje se provodi uz pomoć 3D softvera - otkriva Ivan Jakšić, voditelj proizvodnje u tvrtki comcross croatia, naglašavajući kako se implementacijom ovih procesa uvelike štedi vrijeme, pa primjerice samo za ožičenje treba 75 posto manje vremena u odnosu na manualnu proizvodnju.
Korištenje EU sredstava i obučavanje radnika

Cjelokupna oprema u proizvodnom pogonu je u skladu s principima industrije 4.0, kako u kontekstu alata i strojeva, tako i u dijelu računalne opreme i softvera. Ovdje možemo izdvojiti EPLAN softverska rješenja za planiranje i projektiranje, te računalnu oprema za različite procese planiranja proizvodnje, dizajniranje elektroormara, kao i praćenje i analizu procesa. Treba napomenuti kako je sva oprema sufinancirana sredstvima Europske unije, odnosno kroz projekt Comcross – proizvodni pogon, uz kojega smo lakše uspjeli realizirati sve naše ideje i planove – ukazuje Marko Kolesarić, referent za EU fondove tvrtke comcross croatia.

Što se tiče stručnog kadra, comcross njeguje odličnu suradnju s Elektrotehničkom i prometnom školom Osijek, s kojom provodi par projekata za osposobljavanje i prekvalifikaciju, ali i za izravnu obuku tehničara za telekomunikaciju i montera FNE sustava. Upravo zbog toga je cijela nova zgrada formirana kao trening centar, koji pokraj kantine i svlačionice, ima učionice i primjere telekomunikacijskih mreža te tvornicu elektroormara, u kojima polaznici odmah svladavaju i praktični dio obuke. Comcross je inače sve vrste obuke provodio u Njemačkoj, ali sada mu trening centar i proizvodni pogon omogućuju obrazovanje kvalitetnih radnika za lokalnom nivou.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz instrumenta za Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja “REACT-EU”. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost tvrtke comcross croatia d.o.o. za projektiranje, izvođenje i održavanje tehničkih sustava.